15 jaar Make a Memory

In oktober bestaat Make a Memory 15 jaar. In al die jaren heeft Make a Memory meer dan 12.000 ouders voorzien van een blijvende herinnering. Om ons 15-jarig bestaan kracht bij te zetten zijn wij op zoek gegaan naar ouders die hun verhaal willen vertellen. Op deze pagina delen we een aantal verhalen met jullie. 

 

 

MelsMels, 

'Later kwamen onze andere kinderen hun broertje bekijken en ook daarvan heeft zij foto's gemaakt. Het was ongelofelijk confronterend toen wij de foto's thuis ontvingen. Het besef dat de foto's eigenlijk het enige is wat je hebt, is niet te omschrijven verdrietig. Maar het zegt tegelijkertijd ook, hoe ongelofelijk belangrijk dit is.' Lees meer... 

LotteStroomer

Lotte, 

'Het inleiden gaat nog niet zo soepel als gehoopt en pas de volgende avond, 6 juli 2012 om 17:30, wordt Lotte geboren. Ze is prachtig en ze lijkt op haar grote zus. Ze is in haar gezichtje weinig getekend door de dood. Ze ziet wit-blauw, waar andere kindjes rozig zijn. En hier en daar laat de huid los en zijn er ontvelde plekken en ik bedenk me dat het maar goed is dat ze geen pijn meer voelt. Samen met de verpleegkundige kleed ik haar aan. Wat is ze een slap lappenpopje, en er komt wat bloed uit haar neusje en dat druipt op haar hagelwitte pakje.' Lees meer..

Jason

 

Jason, 

'Ongeveer een week later was het zo ver. We kwamen thuis van de crematie. Definitief afscheid hebben we moeten nemen van ons mannetje, nu gaan we hem “nooit” meer zien. Maar de kraamhulp komt al snel met de post. De foto’s van Make a Memory. Wat speciaal dat we deze net vandaag toegestuurd krijgen zeg. De dag dat we denken hem “nooit” meer te gaan zien.' Lees meer..

Thijs

Thijs, 

'In het ziekenhuis was een verpleegkundige die ons wees op Make a Memory. Ik heb werkelijk geen moment getwijfeld, ik wilde heel graag nog foto’s van hem en van ons vieren. De fotograaf was snel bij ons, ik weet niet meer hoe ze eruitzag, volgens mij was het een jonge vrouw. Haar aanwezigheid is nooit storend geweest. Ik vind dat heel bijzonder, we merkten niet eens dat ze er was, maar wat ben ik blij dat we het hebben laten doen. Ik ben dolgelukkig met de foto’s, ze zijn prachtig. Het liefst zou ik iedereen de foto’s laten zien.' Lees meer.. 

Hebben wij jullie een blijvende herinnering gegeven en willen jullie de betekenis van de foto's met ons delen? 


Vertel jullie verhaal