Waarom deelnemen aan de Make a Memory Loterij

Niet iedereen heeft een kind verloren, maar bijna iedereen heeft wel iemand in zijn of haar omgeving die dat is overkomen. Verder leven na het verlies van een kind is moeilijk, maar het moet en stichting Make a Memory helpt ouders daarmee op weg. De foto's bieden hulp en troost in een periode waarin je als ouder even niets van de wereld begrijpt. Ook voor broertjes en zusjes en opa's en oma's zijn de foto's een tastbare herinnering, die helpt bij de verwerking van hun verlies. 

Stichting Make a Memory wil dat de kosten van de foto's geen financiële drempel vormen. Wij vinden dat alle ouders die hun kind verliezen recht hebben op een blijvende herinnering. Daarom bieden wij de foto's kosteloos aan. 

Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals terminaal zieke en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar. Wij zijn dag en nacht bereikbaar, 365 dagen per jaar en streven naar een dagelijkse 24-uurs inzetbaarheid van fotografen. Met een landelijk netwerk van ruim 130 professionele fotografen worden thuis of in het ziekenhuis foto's gemaakt. Ouders ontvangen kort daarna een boekje met vijf afdrukken en een USB-stick met alle foto's in hoge resolutie. Ook ontvangen ouders daarbij een brief, verklarende dat de auteursrechten van de foto's aan hen worden overgedragen. 

We bestaan inmiddels 15 jaar en onderscheiden ons op discretie, continuïteit en onzichtbare aanwezigheid. Inmiddels hebben we al meer dan 13.000 reportages gemaakt. 

Wat levert uw deelname aan de Make a Memory loterij U op? 

Maatschappelijke betrokkenheid: 
Verder leven na het verlies van een kind is moeilijk, maar het moet. Samen met u helpen we ouders daarmee op weg. Vanuit maatschappelijk belang stimuleert u, dat betrokkenen bij het verlies van een kind in de toekomst weer kunnen deelnemen aan het dagelijkse leven. 

Herinneringen voor het leven: 
Namens alle ouders die helaas gebruik moeten maken van Make a Memory: Dank u wel voor het bieden van waardevolle, tastbare herinneringen. Herinneringen die nabestaanden vol trots kunnen delen met hun omgeving, waardoor gesprekken worden geopend en waarmee een taboe wordt doorbroken. 

Kans op prachtige prijzen gesponsord door Michelin sterrenrestaurants. 
Voor een vierde jaar op rij is het ons gelukt om een prachtige prijzenpot te mogen verloten. Dit jaar onder het thema: ' Samen genieten van een culinaire beleving en maak herinnering mogelijk'. Diverse sterrenrestaurants dragen Make a Memory een warm hart toe en hebben prijzen beschikbaar gesteld. Stichting Make a Memory bedankt alle sponsoren die deze loterij mogelijk maken.